Gyakori kérdések

Milyen trágyával kezeljük a földet gyeptelepítés előtt, ha azt szeretnénk, hogy gyorsan kikeljen a fű és dús is legyen?

Kellő földmunka után szórjunk START gyepműtrágyát a talajra 20 g/m2 dózisban, dolgozzuk be a felszíni földrétegbe, majd szórjuk ki a fűmagot. Öntözzük be alaposan. Szépen be fog indulni a fű növekedése és egyben három hónapra megoldottuk a tápanyag utánpótlást is!

Hogyan lehet egyenletesen szétteríteni a fűmagot vagy a gyeptrágyát?

Érdemes beruházni egy gyeptrágya szórót - SUBSTRAL® Easygreen - amivel a fűmagot és a műtrágyát is egyenletesen ki tudjuk juttatni, ráadásul télen az útszóró sót is szétszórhatjuk vele. Űrtartalma 12 liter, repítő tárcsás, garantálja az egységes terítést.

Minden gyomot kiirt a gyomirtós gyeptrágya? Hogyan használjuk?

A SUBSTRAL® gyomirtó gyeptrágya a kétszikű gyomokat irtja ki (ha kiirtaná az egyszikűeket is, akkor a füvet is kivinné...). Használatakor próbáljuk meg ideális időjárási viszonyok között alkalmazni: ha túl hideg még a talajfelszín a gyomirtó hatóanyag nem tud működésbe lépni, tehát várjuk meg, amíg a földfelszín minimálisan eléri a 10 ºC-t. Nyáron ne használjuk kánikulában, ez is rontja a hatékonyságot! Legalkalmasabbak a késő tavaszi, nyári kora reggelek, amikor az éjszakai pára még nem száradt fel. Friss gyeptelepítés után legalább 6 hónapig ne használja a készítményt, mert kárt tehet a friss hajtásokban.

Használható-e az Orchidea táprúd minden orchidea fajhoz?

A Substral® Orchidea táprudat mindegyik fajtához használhatjuk - 12 cm-es cserépbe egy rudat kell kettétörve, két oldalról bedugni. Érzékeny fajtáknál - pl. Miltonia - elég egy fél rúd alkalmazása kéthavonta egyszer.

Letölthető katalógusok, szórólapok:
„A növényvédőszerekkel és vegyszerekkel óvatosan bánjunk.
A használat előtt olvassuk el a címke és a termékleírás utasításait.”


Evergreen Garden Care főoldal Substral főoldal Celaflor főoldal Naturen főoldal